Home » verf is kleur

Verf is een dekkende laag die dient om een voorwerp of gebouw te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, slijtage, vuil.
Verf is ook de manier om iets van uitzicht te doen veranderen, met een andere kleur en eventueel textuur.

Alle ecologische en technologische inzichten (technieken voor verduurzaming die verf overbodig zouden maken) ten spijt, een mens blijft een cultureel wezen. Verf is een belangrijk medium voor onze expressie en voor het creëren van een aangename omgeving.

Pigmenten zijn de bestanddelen die kleur geven aan de verf. Het zijn universeel gekende chemische verbindingen die elk hun eigen lichtfrequenties weerkaatsen om zo een unieke tint te creëren. 


Pigmenten zijn ook de oudste kleurstoffen. We vinden ze vooral in de bodem, in de vorm van mineralen, maar ook van biologische oorsprong. Het begon allemaal met de aardetinten, maar dat was een beetje eenzijdig.

Daarom is men in de loop der tijden op zoek gegaan naar nieuwe stoffen die net die tint gaven die je niet kon mengen. Met succes, maar vaak met een giftig kantje…

Loodmenie, cadmiumrood, Scheele groen, enz geven dus prachtige kleuren maar horen enkel thuis in het museum, niet in onze leefomgeving. Het gebruik ervan is door de wetgeving stuk voor stuk al lang aan banden gelegd.


De moderne industrie heeft voor al deze giftige stoffen al lang een kwalitatieve vervanger. Deze hedendaagse – meestal felle – kleuren zijn in al onze verven, inkten, plastics verwerkt. U vindt ze ook terug in de zgn universele pigmentpasta’s die iedere verfmengmachine gebruikt.

 

 

#kunstschilderverf of #verfmengmachineverf ?

Het is wat kort door de bocht, maar Paint From The North staat voor ‘kunstschilderverf’. Alleen de hoogste pigmentdekking, de nobelste en meest intense kleuren. En dan nog de meest verantwoorde grondstoffen.

We boeten wat in qua kleurbereik maar krijgen zoveel terug in kleurintensiteit en lichtechtheid dat onze verven beter dan welke ook de tijd zullen doorstaan !