Home » Merken

     

Alabaster Färg is onze fabrikant voor de minerale verven.
Het bedrijf is opgericht door Måns Månson in 2014. Als doorwinterd verfchemicus en met een bijzondere interesse en ervaring in restauratietechnieken heeft hij zich verdiept in oude verfrecepten. Hij is er als eerste in geslaagd een topkwaliteit dispersie silicaatverf te maken zonder toevoeging van acrylaat. Minerale bindmiddelen kennen voor hem geen geheimen meer.
Alabaster Färg streeft ernaar om met een minimale ingrediëntenlijst optimale verven te produceren. Kostprijs drukken met goedkopere grondstoffen is dus geen optie.

Alabaster Färg is niet de grootste en niet de goedkoopste verffabriek. Down to earth, to the point, en vooral de beste verf : dat is wat we nodig hebben.

 

Coloria OY is gevestigd in het Finse Nokia, de stad van de Nokia’s.
Zij produceren de Greenline verfbasis waarop onze watergedragen binnenverven gebaseerd zijn. Omdat Coloria daarnaast ook actief is in de professionele acrylverven hebben ze de lat hoog gelegd om een 100% biobased bindmiddel te ontwikkelen dat even performant is als hun conventionele verven.
Interessant is ook dat zij er ook in geslaagd zijn een bewaarmiddelvrije acrylverf te maken, een unicum in de sector.

     

Kulturhantverkarna is een geval apart. Zweedser kan het echt niet.
De in Zweden geteelde, geperste en bewerkte lijnolie is de gemeenschappelijke component in al hun producten.

Pure ambacht maar met moderne productiemethoden. Verf die de tijd doorstaat, gemaakt voor gebouwen die ook de tijd moeten doorstaan. Kulturhantverkarna houdt het ambachtelijke schilderwerk in ere, want Zweden geloven niet zo in blank hout waar je nooit aan moet komen. Ze zorgen ook goed voor hun kleinschalig erfgoed, het patrimonium dat ze zelf bewonen, en daar kunnen we nog veel van leren.

De CEO Staffan Af Kleen, een blonde Zweedse god met een boot (want zo hoort het) is zelf ook zo’n hantverkare en kan schilderen als de beste.

Maar wat wij er vooral van geleerd hebben is de degelijkheid, de duurzaamheid en de kleurenpracht die je in commerciële verf gewoon niet vindt.

Kulturhantverkarna is ook ons aanspreekpunt voor een aantal ‘specialties’ voor de restauratiesector en eigenzinnige producten zoals de steigerhoutverf Stuga, de matte diepgepigmenteerde olie-emulsie Harmoni & Känsla, lijnoliezeep en impregneeroliën.