Home » tindra

Tindra als beits

Volgens de definitie zorgt een beits naast het beschermen tegen verwering door de weerselementen ook voor een voeding van het hout doordat het in het hout dringt, in tegenstelling tot een verf die de bescherming van buitenaf realiseert. Tindra verenigt deze tegenstelling in 1 product.

Met Tindra kun je op vers of zuiver geschuurd hout met 1 laag én dekkend én voedend werken. Tindra is dus een dekkende beits, maar Tindra is vooral ook een hoogwaardige verf. Het is de lijnolie die het doet.
Lijnolie heeft de bijzondere eigenschap van te binden tot een sterk elastische en toch ademende beschermlaag. Een langere levensduur in buitenomgeving is gewoon niet mogelijk. Maar vooraleer de olie droogt, dringt ze door haar uiterst fijne structuur tot diep in de poriën van het hout, waardoor de binding veel sterker is dan conventionele beitsen.

gedrenkt grenen tuinhout

gedrenkt grenen tuinhout
1 dunne laag Tindra zonder voorbehandeling
100% dekking, 100% voeding

gedrenkt grenen tuinhout
1 dunne laag Tindra zonder voorbehandeling
een 2de dunne laag zonder schuren
resultaat satijn- tot hoogglans

Tindra als verf

Tindra lijnolieverf is een bijzonder fijne verf met een sublieme vloei. Ieder putje en nerfje laat zich moeiteloos dekken zonder dicht te vullen.

Tindra is dus ideaal om de textuur van puur hout te laten spreken en toch een volwaardige kleurlaag aan te bregen. Dit effect is onmogelijk met een emulsieverf.

Naargelang smaak en absorptie van het hout kun je de halfmatte eerste laag ophogen met een 2de laag tot een satijn/hoogglans. Soms kan een 3de laag de glans nog versterken.

Lijnolieverf een saaie ouderwetse verf ?

Je ziet hierboven enkele toepassingen van eigentijds zwart. Lijnolieverf heeft dan ook zijn plaats in een moderne architectuur, want met zo’n hoge pigmentdekking : zwarter dan dit kan echt niet hoor !

In Scandinavië gaat het er heel wat bonter aan toe… Maar dat is misschien van het goede teveel ? Daarom hebben we een ruime kleurenkaart ontwikkeld die trouw blijft aan onze filosofie : enkel minerale pigmenten = veilig en fade proof

Tindra de verf voor out of the box toepassingen