Home » buitenmuren

 

Dit willen we niet.
Het hoeft ook niet.
Het komt er niet op aan ‘beter’ te kunnen schilderen.
Je moet gewoon de juiste verf kiezen.

Er zijn ook buitenmuurverven die niet afbladderen.

We zijn een land van stenen muren. Baksteen, natuursteen en beton. Die gedragen zich in de buitenlucht helemaal anders dan hout of metaal. Toch zijn we gewoon geraakt om houtverf (acryl en vroeger zelfs alkyd) op onze gevels te smeren.

Een minerale verf is eigenlijk een dun laagje steen dat een kleur draagt. Een betere combinatie – steen op steen – kun je toch niet verzinnen.

Minerale verven bestaan al even lang als de stenen muren. En ze worden nog steeds beter !

PURE STEEN

Klassisk is de meest inzetbare muurverf voor baksteen, beton, natuursteen en pleisterwerk in buitenomgeving. De verf versteent snel en volledig en wordt zo een met de ondergrond.

Kristallat is de bio-ecologische verfijning die resulteert in een verflaag die 99,97% uit minerale bestanddelen bestaat. Dat is vele malen zuiverder dan buitenpleisterwerk (crépi). En een nog intensere kleur !

Klassisk en Kristallat zijn, naargelang de ondergrond en schildertechniek, inzetbaar zowel voor landelijk als voor uiterst strak schilderwerk.

KALEI EFFECT

Herrgård is een vullende fijn gekorrelde buitenverf gebaseerd op de sol-silicaat technologie.
Herrgård hecht ook goed op oude verflagen van andere oorsprong, hoewel wij dit niet aanmoedigen.

Herrgård is even ademend als een authentieke kalei maar is vele malen sneller hard en houdt regenwater beter tegen. Zo hou je de natte plekken beter tegen en het is juist daar dat het vuil zich ontwikkelt. Kalei zuigt immers als een spons.

HYDROFOBERING

Hydrofobering is dubbel nuttig in een buitenmuur. Het voorkomt het insijpelen van langdurige regen doorheen het metselwerk. Het draagt ook sterk bij tot het afspoeleffect van stofpartikels die zich aan de oneffenheden van de muur hechten. Want het zijn die partikels die aan de basis liggen van zwarte vlekken en mosvorming.

Lotusil is een dispersie silicaatverf met een ‘snuifje’ siloxanen. Deze receptuur garandeert de optimale balans tussen hoge dampdiffusie en lage capillaire zuiging en behoudt zo alle goede eigenschappen van een silicaatverf.

GETEERDE PLINT

Je bent verliefd op zo’n diepzwarte geteerde plint als vanouds maar je beseft dat teer zo’n vies product is…

Tindra is het alternatief. Een tikkeltje onconventioneel want olieverf op een muur…, waterdicht en toch ademend, met een volle rijke glans. De Zweden kunnen het, wij kunnen het nu ook.