Home » buitenhout

De buitenlucht, dat is regen en hagelbuien, storm, een hittegolf, een onverwacht pak sneeuw.

Buitenverf krijgt heel wat te verduren. In het Noorden zijn de weersomstandigheden nog feller dan hier. We zijn er dus meer dan gerust in dat onze verven het hier goed gaan doen…

Hout is een biologisch materiaal dat mee ‘leeft’, en degradeert, met het klimaat en de weersomstandigheden. Hout dat je nooit moet behandelen, dat bestaat niet. Moderne vnl. thermische behandelingen vertragen het afbraakproces, maar zetten het niet stop.

 

Met verf is het net zo, maar moderne verven bestaan uit heel andere materialen en reageren helemaal anders op datzelfde buitenklimaat. Met veel te snelle UV-degradatie, verlies van elasticiteit, verbleken en afschilferen tot gevolg.

Trouwens een plastic verf op een natuurlijk materiaal, dat is toch te gek als je erbij stilstaat ?

   

   

Paint From The North zet lijnolieverf opnieuw op de kaart. Bijna vergeten geraakt maar in ere hersteld in Scandinavië, een semi-ambachtelijke verf die verfijnd en doorontwikkeld is om te weerstaan aan de meest barre omstandigheden.

Verf die wel meeleeft met het ritme van het hout. Een ietwat trage verf, die wat meer geduld vraagt tot ze haar volle sterkte bereikt heeft. Het geduld wordt rijkelijk beloond met een levensduur van meer dan 10 jaar zonder afschuren. In Zweden, waar de zon weliswaar minder hard brandt, tot wel 18 jaar…

Tindra zorgt voor een ongeziene kleurdekking, rendement en schrobvastheid, een volwaardige afgewerkte verf in 1 laag. Naargelang de verftechniek creëer je een subtiele zijdematte afwerking of een rijke volle glans. Er verdampt geen water uit en ook geen solventen (VOS) dus RENDEMENT TOT 20 M2/L !

Timmerskydd is een halfdekkende tot dekkende oliegebaseerde beits.

De verfijnde olie geeft de diepste voeding van buitenhout die manueel kan aangebracht worden.
De kleurdekking hangt af van de hardheid van het hout. Hardhout is in 1 laag halfdekkend, naaldhout is al volledig gedekt.

Alle reliëf – poriën, nerven, barstjes en putjes – blijft intact zichtbaar in deze uitvoering.