LIJNOLIEVERF

Lijnolieverf is een uniek type verf omdat het geen oplosmiddelen en geen water bevat. Er moet dus niets uit verdampen. De vloeibare component is dan ook het integrale bindmiddel.

In een poging om alkydverven gezonder te maken (de hoeveelheid oplosmiddelen te verlagen) spreekt men van high solid verven (nl er blijft meer droge massa achter na het uitdrogen).

Welnu onze lijnolieverf is een FULL SOLID verf. Iedere ml vloeibare verf geeft een ml droge verf. Dat verklaart meteen ook waarom lijnolieverf zo’n hoog rendement heeft, en waarom dit juist een heel betaalbaar product is.

Er bestaan zuivere lijnolieverven en gemodificeerde lijnolieverven. Dit zijn er die zoals vanouds aangelengd worden met vluchtige componenten, veelal om de droging en hardheid te beïnvloeden, en de viscositeit (verdunnen) zoals terpentijn (traditioneel bestanddeel, best wel ongezond en bovendien allergeen) en de zogenaamde gedearomatiseerde petroleumderivaten (de moderne vervanger).

Onze Tindra, geproduceerd in Zweden door Kulturhantverkarna, bevat deze VOC’s niet. Bij ons vind je dus alleen zuivere lijnolieverf. Deze verf is net zo performant door een verregaande optimalisatie in de productie van de olie.

TOEPASSING

 

Lijnolieverf is een universele verf. Ze kan eigenlijk op iedere ondergrond aangebracht worden. 

Bij voorkeur vervangt lijnollieverf alle toepassingen van alkydverf omdat ze vrij is van solventen, robuuster is in buitenomgeving t.o.v. watergedragen verven, en vooral deze in alle omgevingen qua levensduur overtreft !

STIJL

 

Lijnolieverf is een traag vloeiende niet vullende verf. Je hebt er eigenlijk maar een heel dun laagje voor nodig.

De verf verandert eigenaardig genoeg bij de overgang van nat naar droog nauwelijks van glans.

Met lijnolieverf heb je dus een ‘ouderwetse’ glansverf maar dan van betere kwaliteit.

ONDERHOUD

 

  • Zeer schrobvast met water en zeep.
  • Spatwaterdicht
  • Nog beter : ook bestand tegen vetvlekken (tomatensaus…)

Is het oppervlak na jaren verweerd (krassen, mattere plekken) maar zit de kleur er nog op ? Gewoon een heel dun laagje Pompa erop en de verf ziet er weer als nieuw uit

GEBRUIKSGEMAK

 

Lijnolieverf is niet de gemakkelijkste verf. Het vraagt wat finesse en het vraagt ook wat geduld. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het gemak als het resultaat er is.

Nauwelijks nog herschilderen nodig, heel eenvoudig te retoucheren bij beschadigingen.

PROFESSIONELE KWALITEIT

 

De dekkracht zowel in kleur als bescherming is ongeëvenaard door andere verven.

Dit is echt een product voor professionelen. Het is ook een verf die je een beetje in de vingers moet krijgen.

GEZONDE LEEFOMGEVING

 

Alleen plantaardige en minerale grondstoffen